Vartalonhallinta

MediAskel ja vartalonhallinta

Kiinnitämme vastaanotollamme suurta huomiota asiakkaan asentoon ja vartalonhallintaan. Kun mahdolliset jalkojen virheasennot on korjattu, tavoitteenamme on lähteä vahvistamaan asiakkaan vartalonhallintaa. Apukeinoja on monia, mutta vastaanotollamme terapeuttiset punaiset narut, eli Redcord toimii tehokkaasti ja tuloksia saa yllättävänkin nopeasti.

Redcord-harjoitusredcord-harjoitus-2

Miten Redcord® toimii

Kipu tai fyysinen passiivisuus voivat heikentää lihasten toimintaa. Aktiiviset lihakset pyrkivät korvaamaan passivoituneiden lihasten toiminnan ja näin ne altistuvat ylikuomitukselle. Tämä johtaa helposti kehon liikkeiden toimintahäiriöihin.

Redcord-harjoittelu tähtää aktivoimaan osittain tai kokonaan sammuneita lihaksia. Menetelmällä voidaan saavuttaa jo yhdellä harjoituskerralla helpotusta akuuttiin tai krooniseen kipuun, niin keskivartalon, ylä- kuin alaraajojenkin alueella. Suspensio-terapiassa (paino-kevennetyssä terapiassa) käytettynä Redcord on tehokas tapa lihasten toimintakyvyn palauttamiseksi.

Ihmisen keho koostuu useista lihas­kerroksista. Yksinkertaistamalla kehon lihasten ryhmitystä voidaan ne jakaa kahteen isompaan ryhmään: syviin (LOCAL) ja uloimpiin (GLOBAL) lihaksiin. Syvien lihasten tehtävä on vakauttaa nivelten ja kehon hallinta kun uloimmat lihakset tuottavat liikkeeseen tarvittavan voiman. Uloimmat lihakset voidaan vielä jakaa kahteen ryhmään; uloimpiin tasa­painottaviin ja liikkeen suorittaviin lihaksiin

Tilanteessa, jossa syvien lihasten kunto on huono, pyrkii uloimmat, liikettä suorittavat lihakset korvaamaan syvien lihasten heikkoutta. Kun syvät lihakset saadaan aktivoitua ja vahvistettua, liikettä suorittavat lihakset pystyvät keskittymään täydelliseen voimantuottoon ja samalla kontrolloimaan liikettä paremmin.

Hoidon alussa on tärkeää selvittää passiivisten lokaalisten ja globaalisten lihasten heikkous/vahvuus sekä kehon lihasten toiminnallisuus. Jopa huippu-urheilijoilla voi esiintyä lihasheikkouksia (weak link), jotka saattavat johtua siitä, kun lokaaliset lihakset ”sammuvat” kivun, väsymyksen tai lihaspassiivisuuden vuoksi. Yksilöllisesti suunniteltu hoito- ja harjoitusohjelma voidaan kohdentaa löydettyihin ongelmakohtiin. Kaikki harjoitteet tehdään aina kontrolloidusti ja kivutta Redcordin laitteistoa apuna käyttäen. Tavoitteena on parantaa aivojen, aistinelimien (reseptorien) ja lihasten vuorovaikutusta, lisätä lihasvoimaa ja estää vammojen uusiutumiset. Tätä hoitomenetelmää kutsutaan Neurac-menetelmäksi (hermolihastoiminnan aktivointi) ja tähtää ”nukkuvien” lihasten aktivointiin, palauttaa kehon toiminnallisuus, lisätä lihasvoimaa ja ehkäistä ongelman uudelleen syntymistä.

Kenelle Redcord®-harjoittelu sopii

Erityisen hyvin Record-harjoittelu soveltuu keskivartalon stabilaation kehittämiseksi, toinen tärkeä alue on olkanivel ja hartiarengas.

Harjoittelussa käytetään suljettua liikeketjua, mutta tukipiste on epävakaa, joka lisää ärsykkeitä lihashermojärjestelmälle huomattavasti enemmän verrattuna esim. perinteiseen kuntosali­laitteiden tai irtopainojen käyttämiseen.

Kaikki harjoitteet tehdään kivuttomalla liikealueella.

Turussa toimiva Palvelutalo Esikko otti ensimmäisenä palvelutalona Suomessa Redcord Minin käyttöönsä omassa liikuntasalissaan. Palaute on ollut erittäin positiivista ja ohjattu harjoittelu kuuluukin nykyään viikoittaiseen rutiiniin.

Lisätietoja saat vastaanotoltamme tai Redcordin omilta kotisivuilta www.redcord.fi tai www.redcord.com.

Redcord ennen leikkausta