BLOGI

Jalkaterän fysioterapian mahdollisuudet (päivitetty 23.3.2017)

Miksi minun varpaani ovat noin koukussa? Miksi tuohon kasvaa tuollainen vaivaisenluu, olenko vaivainen? Äidillä oli ihan samanlaiset, verovapaata ennakkoperintöä? Menisinkö lääkäriin leikkauttamaan ne suoraksi? Vai menisinkö käymään ensin fysioterapeutilla, osaakohan ne mitään…

Jalkaterän alueen fysioterapian – podiatrinen fysioterapia – perusperiaatteena on löytää jalkaterän alueen oireelle ja löydöksille järkevä asiakkaallekin selitettävissä oleva syy, ja niiden perusteella laaditaan fysioterapialle suunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa.

Fysioterapiatutkimus on perusperiaatteiltaan samankaltainen kuin lääketieteellinenkin tutkimus: esitiedot, nykytila, ja löydösten perusteella suunnitellaan hoitotoimenpiteet, toteutetaan ne ja seurataan tuloksia.

Jalkaterään vaikuttavien lihasten kireydet ja heikkoudet sekä jalkaterän nivelten yli- tai aliliikkuvuudet aiheuttavat monia erilaisia vaivoja ja oireilua. Fysioterapian tavoitteena on parantaa jalkaterän toimintaa ja samalla koko kehon tasapainoa sekä hallintaa, sillä jalkaterän häiriöt ja virheet saattavat näkyä liikeketjussa jalasta ylöspäin aina hartioihin saakka.

Tavallisimmat työllistävät jalkaterän vaivat ovat hallux valgus, koukkuvarpaat, alemman nilkkanivelen aliliikkuvuus, joustopronaation puuttuminen, jäykkä tai aliliikkuva isovarpaan tyvinivel (MTP1) tai lyhyt I jalkapöydänluu eli Morton´s foot (Dudley Morton 1948), joka on rakenteellinen voimakkaasti perimään liitetty poikkeavuus.

Poikittaiskaaren laskeutuminen on usein vaivaisenluun ja koukkuvarpaiden syynä. Laskeutumisen syynä voi olla heikko pitkä pohjeluulihas ja/tai takimmainen säärilihas tai lyhentynyt varpaiden ojentajalihas, jalan takaosan ylipronaatio tai lyhyt I jalkapöydänluu (Morton´s foot).

Heikkoja lihaksia vahvistetaan aluksi avoimessa liikeketjussa, ja myöhemmin suljetussa liikeketjussa erilaisilla harjoitteilla. Kireitä tai lyhentyneitä lihaksia venytetään ja ohjataan omatoimiseen venyttelyyn (pohjelihas ja takimmainen säärilihas). Aliliikkuvia niveliä mobilisoidaan tai manipuloidaan normaalisti liikkuviksi (alempi nilkkanivel ja isovarpaan tyvinivel). Kinesioteippauksilla korjataan asentoa, vähennetään lihaksiin kohdistuvaa kuormitusta tai aktivoidaan lihastoimintaa (vaivaisenluu). Kalvorakenteita voidaan rentouttaa fasciamanipulaatiolla.

Yksilölliset tukipohjalliset ovat apuväline, joka otetaan avuksi vasta tarkan tutkimisen ja harkinnan perusteella. Tukipohjallinen nimestään huolimatta ei ole pelkkä sisäkaaren tuennan väline: ensin selvitetään miksi sisäkaari laskee ja hoidetaan syytä, ja pohjallinen on vain yksi apuväline hoidon toteutuksessa. Mutta jos syynä on jalan luiden rakenteellinen poikkeama esimerkiksi edellä mainittu Morton´s foot pohjallistarve on selvä, silti silloinkin harjoitteet on otettava mukaan hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Näiden periaatteiden mukaan MediAskeleen fysioterapeutit toimivat.

Teksti: Pekka Hurskainen, alaraajoihin erikoistunut fysioterapeutti (pofy), työfysioterapeutti ja kouluttaja

 

Todistetusti tyytyväisimmät asiakkaat- sertifikaatti (päivitetty 8.11.2016)

Onnistuimme taas! Saimme nyt toisen kerran peräkkäin tunnustuksen hyvin tehdystä työstä. Puolueettoman yrityksen tekemässä tutkimuksessa asiakkaat arvioivat MediAskeleen onnistuneen palveluissaan. Sertifikaatin saamiseksi riitti keskiarvosanaksi 3,6 (asteikko 1-5), ja MediAskel sai laadukkaan arvosanan 4,1! Iso Kiitos kuuluu teille asiakkaille! Tyytyväinen asiakas on aina yrityksen paras palkinto. Tämä tunnustus antaa taas lisävoimia jatkaa tärkeätä työtämme kipujen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Todistetusti tyytyväisimmät asiakkaat -sertifikaatti

Todistetusti tyytyväisimmät asiakkaat -sertifikaattimme 2016

Kiitos!
Terveisin,
Jenni, Pekka ja Hanna

Fiilis-messut Vaasassa 19.-20.3.2016 (päivitetty 9.2.2016)

Vaasassa järjestetään ensimmäistä kertaa Fiilis-messut 19.-20.3.2016. Messujen teemana on hyvinvointi, ja näytteilleasettajina on ammattilaisia niin liikunta,- ravinto,- terveys- kuin kauneudenhoitoalaltakin. Messut pidetään Vaasan keskustan liepeillä Kulttuuritalo Fannyssa (Kirkkopuistikko 34, Vaasa). Fysioterapia MediAskelkin on tapahtumassa mukana! Tervetuloa tutstumaan palveluihimme lauantaina 19.3.2016 klo 11-17!

Fysioterapeuttimme Pekka Hurskainen luennoi Helsingin Lääkäripäivillä 13.1.2016

Ennakkoon kirjoitetun mediatiedotteen pääset lukemaan täältä: Mediatiedote Pekka Hurskainen

Jalkaperäisten vaivojen asiantuntija Pekka Hurskainen

Jalkaperäisten vaivojen asiantuntija Pekka Hurskainen

 

 

 

 

 

 

 

 

KEVÄT SAAPUI! (päivitetty 5.5.2015

Kevät on taas täällä ja on aika siirtyä ulos reippailemaan. Äkillinen liikuntaharrastuksen aloittaminen tai jatkaminen pidemmän tauon jälkeen, voi aiheuttaa kipuja kehossa. Lepo ei aina ole paras ratkaisu. MediAskeleen vastaanotolla liikkumisesta pyritään tekemään kivutonta ja saat yksilöllisiä neuvoja liikuntaharrastuksesi tueksi. Vastaanotolla selvitetään mahdollisten kipujen syyt, joiden pohjalta tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma. Palvelumme sopivat sekä aloittelijoille että tottuneille liikkujille ja urheilijoille. Tervetuloa aloittamaan liikuntakausi MediAskeleen ammattilaisen tukemana!

Kevätkukkia

Kevätkukkia

 

 

 

 

 

 

Urheiluliike Wasasportin Naistenilta ke 17.10.2012! Damernas kväll på Wasasport ons 17.10.2012! (päivitetty 16.10.2012)

Tervetuloa Wasasportin naisten iltaan! Illan aikana Wasasportista löytyy paljon huipputarjouksia, pientä naposteltavaa ja ennen kaikkea hyvää tunnelmaa! Illassa mukana paljon eri alojen edustajia sekä paikallisia yrityksiä ja illan päätteeksi Wasasport järjestää kaikkien osallistujein kesken arvonnan, jossa voitte voittaa hienoja palkintoja! Joten tulethan hemmottelemaan itseäsi ja ota ystäväsikin mukaan! Menossa mukana myös MediAskel, jonka edustajina toimivat fysioterapeutit Jenni Kymäläinen ja Pekka Hurskainen! Wasasport Oy, Kauppapuistikko 14, 65100 Vaasa, Finland

Välkommen på Wasasports damernas kväll! Under kvällen har Wasasport massor av fina erbjudanden, bjuder på lite smått och gått och framför allt på trevlig stämning! Representanter från olika branscher är på plats och innan kvällen lider mot sitt slut arrangerar Wasasport ett lotteri bland alla deltagande, där ni har chansen att vinna fina priser! Kom och skäm bort dig med kvällens fina erbjudanden och ta även med dina vänner! MediAskel är med i svängarna med sina fysioterapeuter Jenni Kymäläinen och Pekka Hurskainen! Wasasport Oy, Handelsesplanaden 14, 65100 Vasa, Finland

Olemme nyt Rehband Medical -tuotteiden jälleenmyyjä (päivitetty 13.9.2012)

Tule paikan päälle sovittamaan tai tilaamaan Rehband Medicalin niveltukia. Kauttamme saa ostettua kaikkia markkinoilla myytäviä Rehband Medical by Otto Bock -sarjan tuotteita. Valikoimasta löytyy mm polvitukia, nilkkatukia ja hallux valgus-tukia. Suosituimpia tuotteita löytyy hyllystä, mutta tilaamme myös asiakkaan toiveen mukaisen tuotteen sovitusta varten.

Vaasa Maraton 2012 (päivitetty 29.8.2012)

Tervetuloa tutustumaan MediAskeleen palveluihin teltallemme Vaasa Maratonille 2012. Luvassa palveluesittelyä, kinesioteippausta, pieniä tarpeellisia lahjoja ja lahjakorttiarvonta! Fysioterapeutimme Pekka Hurskainen ja Jenni Kymäläinen neuvovat osallistujia ja kävijöitä paikan päällä. Kaikki mukaan iloiseen liikuntajuhlaan Vaasan Kaarlen kentälle lauantaina 1.9.2012 klo 9.00 alkaen! Huom! Lapsille oma maksuton juoksutapahtuma ”Mini-maraton”. Oiva tilaisuus saada lapsi innostumaan liikunnan riemusta!

Tyky-kuntosetelit  (päivitetty 28.8.2012)

MediAskel vastaanottaa nyt myös Tyky-kuntoseteleitä maksuvälineenä! Voit maksaa fysioterapeutin henkilökohtaisen ohjauksen ja neuvonnan Tyky-seteleillä. Lisätietoja saa numerostamme 050-5855025. Tervetuloa!

Nice Run 2012  (päivitetty 25.6.2012)

Olimme paikalla Vaasan Nice Run -tapahtumassa ke 13.6.2012. Fysioterapeuttimme Pekka Hurskainen ja Jenni Kymäläinen neuvoivat ja tekivät tarvittaessa teippauksia osallistujille.

Nice Run -osallistujat huom!

Nice Runin ohjattu alkuverryttely käynnissä

Muistakaa käyttää saamanne etusetelit vastaanotollamme.

Kiitos kaikille sporttisille naisille mukavasta tapahtumasta!

Ajanvaraus vastaanotolle:

puh 050 5855 025

info(at)mediaskel.fi